Bosbeleving, leven in het bos.

Wat een beleving in het bos was dat de laatste zaterdag van februari. Met een hele groep dames en enkele heren gingen we al vroeg op pad om in de wildernis van Holten op zoek te gaan naar planten die het waard waren om gegeten te worden. Vervolgens werden de vuren opgestookt om het gevangen wild, nadat het was verwerkt in de meest lekkere recepten, om te toveren tot oerbroden. Zoals ze dat al eeuwen niet meer gegeten hebben zó lekker.  Een quiche uit de Dutch Stove, een vis vastgenageld als jezus aan t kruis, maar dan bij t vuur gezet om heerlijk langzaam, zowel te roken, als te garen. Bitterballen frituren boven een turbojet van hout om vervolgens een nagerecht geserveerd te krijgen bestaande uit zoete appeltjes in schil gekookt bedekt met een crunchy laag cookies. Om tot slot rond het vuur de vredespijp door geven en elkaar te bedanken en blij te zijn met de ervaring. Een hele belevenis die ik eenieder kan adviseren die niet bang is om te accepteren dat de natuur om ons heen je veel kan geven als je er goed voor zorgt. Oh ja, geen stromend water of elektriciteit, geen wifi of moderne wc. PS. Weet iemand het verschil tussen Jacobskruid en duizendblad?  Kan je op de lange termijn een hoop ellende besparen als je van plan bent wild te gaan plukken. Hiervoor ook is deze cursus een leuke introductie. Maar complimenten voor de persoon die dit mogelijk heeft gemaakt: Nanda ga zo door en maak er iets moois van.
“In verbinding met de natuur én elkaar” – De website van bosleven!

 Moestuin  Cursus najaar ´22 op ’t Haverlaand   In oktober en november zal ik, samen met anderen of alleen, enkele middagen organiseren waarin verschillende onderwerpen rond het starten en onderhouden van een moestuin aan de orde komen. Waarschijnlijk op zaterdag...

Enten en snoeien

19 maart 2022 Enten en Snoeien op ’t Haverlaand!! Enten: Hiermee vermeerder je bomen waarbij je het gewenste ras op een geschikte onderstam zet, omdat deze niet te zaaien is. Bij zaaien zul je kruisingen krijgen, waarbij gewenste eigenschappen van het ras minder of...

Incubator kistje

Incubator kistje

    En t is al weer 4 februari.. De pepers, aubergine, uien, paprika staan wonderbaarlijk snel en vrolijk in hun kleine eierdoosjes. Eierdoosjes om beter contact en warmteverdeling optimaal te hebben en zo niet hele potten aarde te hoeven opwarmen. Deze kas/...

Nieuwsbrief 2

De voedselbostuin blogWe hebben via de whatsapp groep, met inmiddels zo'n 35 mensen al meerdere informatiebrieven gedeeld. Enkele zal ik hier nog publiceren. Het is de bedoeling deze alleen nog via de website te publiceren. Waarna er automatisch een update te vinden...

Eerste Bericht

't Haverlaand BlogDit is het eerste bericht. De bedoeling van dit deel van de website is alle nieuwtjes en weetjes die gedeeld kunnen worden te delen. Mocht je een weetje of berichtje willen plaatsen. Stuur me even een mailtje of persoonlijk bericht. Later zal er...